پیشنهاد هایی برای شما

معرفی دستگاه های دوخت جوراب

معرفی دستگاه های دوخت جوراب

تولید جوراب با استفاده از صنعت حلقوی پودی به قرن ها قبل بر می گردد، به طوری که اولین ماشین های گردباف، تخت باف و فولی فشن به منظور تولید جوراب طراحی و ساخته شده اند.هرچند امروزه تولید جوراب تقریبا اختصاص به ماشین های گرد جوراب بافی دارد. اصطلاح جوراب برای پوشش پا استفاده می شود و عمده تولیدات جوراب دارای ساق به صورت کیسه ای، کف و روی پا می باشند.ماشین های جوراب بافی دارای یک مرکز کنترل اصلی هستند که به طور خودکار، زمان بندی، پایان عملیات مکانیکی و نیز تغییر طول حلقه جهت ایجاد قسمت های مختلف جوراب را کنترل می نماید. برای کامل شدن یک جوراب، پس از تولید، مراحل دوخت و تکمیل نیز اجام می گیرد.

در ادامه با جوراب فانتزی همراه باشید.

 

تقسیم بندی ماشین های جوراب بافی

به جز تعداد معدودی از ماشین های دستی، کلیه ماشین های جوراب بافی از نوع سیلندر گردان هستند که دارای سرت بالا و حرکت ساده تری می باشند. ضمنا امکان تغذیه ی نخ از محل استقرار بسته ی نخ به سوزن ها نیز در آن ها وجود دارد.

سه نوع ماشین جوراب بافی گرد شامل یکرو سیلندر، دورو سیلندر و دوبله سیلندر وجود دارد.ماشین های نوع اول معمولا جهت تولید جوراب های زنانه بدون درز، جوراب شلواری معمولی و نوع خاصی از آن به کار برده می شوند. تولید جوراب های مردانه عمدتا به وسیله ی ماشین های دوبله سیلندر انجام می گیرد.

قبل از ساخت و عرضه ماشین های جوراب بافی برقی به بازار و رواج آن در قرن نوزدهم، جوراب به صورت غیر کیسه ای توسط ماشین های گردباف بافته می شد. به گونه ای ک بعد از بافت، عمل برش و دوخت بر روی آن ها انجام می گرفت تا به صورت کیسه ای شکل مشابه ساق جوراب درآید. جوراب هایی که دارای پاشنه، کف و پنجه بودند، بر روی ماشین های دستی جوراب بافی با عملیات دستی بافته می شدند و در بعضی موارد، قسمت پاشنه کف و پنجه به ساق جوراب بافته شده متصل می گردید. توسعه ماشین های جوراب بافی گردباف از سال 1857 که امتیاز اختراع آن به نیوتن و و در سال 1860 Mcnary  داده شد آغاز گردید. در این نوع ماشین در ادامه بافت ساق پا به وسیله ی خارج شدن سوزن های انتخاب شده از بافت، بافت پاشنه و پنجه قابل تولید بود. در دهه 1870 امتیاز تکمیل ماشین جوراب بافی دستی به شخصی به نامHenry Griswold  تعلق گرفت. این ماشین معروف دارای سیلندری با قطری کوچک و مجهز به سوزن زبانه دار و نیز یک ابزار گردان بود، به طوری که سیلندر آن می توانست برای ایجاد بافت پاشنه و پنجه در جهت مخالف و موافق عقربه های ساعت حرکت داشته باشد. ضمنا امکان اتصال یک صفحه مجهز به سوزن های افقی نیز در آن وجود داشت، که تولید بافت ریب حاشیه ی بالای جوراب کشی (کش بالای جوراب) میسر می گردید.

 

دستگاه جوراب بافی کامپیوتری

با دستگاه های کامپیوتری تولید جوراب می توانید انواع جوراب‌ با انواع طرح های دلخواهتان تولید کنید. به عبارتی جوراب های ساده، جوراب با طرح های مختلف از جمله طرح شخصیت های کارتونی، میوه‌جات و …. تولید کنید. تنها محدودیت های این دستگاه تولید جوراب های پارازین زنانه و جوراب های طرح برجسته است.

 

معرفی دستگاه های دوخت جوراب

 

از بهترین دستگاه کامپیوتری میتوان به کیجون، جیانجو، ویهوآن و آی‌تی‌جی اشاره نمود.

 

انواع دستگاه جوراب بافی کامپیوتری

دستگاه کامپیوتری حوله‌ای باف:

با این دستگاه جوراب حوله‌ای ( داخل جوراب پرز دارد) و جوراب ورزشی تولید می‌کنند و بدرد فرد مبتدی نمی‌خورد.

 

دستگاه کالج باف دو فس:

این نوع دستگاه‌ها علاوه بر تولید جوراب ساده می‌تواند جوراب کالج تولید کند ولی متاسفانه جوراب کالج دیگه خیلی ذلیل شده و قیمتش در بازار بسیار پایین آمده.  در نتیجه برای خرید این دستگاه هزینه نکنید.

 

دستگاه دوفس:

این دستگاه سری جدید دستگاه‌های جوراب بافی است که قابلیت بافت جوراب دو فس دارد که سر تا پا طرح است اما متاسفانه این نوع ماشین‌ها چینی هنوز امتحان‌اش را پس نداد است و  فرد مبتدی نمی‌تواند با آن کار کند و حتما نیاز به فنی کار خواهید داشت. در نتیجه اگر مبتدی هستید این ماشین اصلا بدردتون نمی‌خورد و خودتان رو درگیر نکنید.

 

دستگاه‌ ساده باف:

این نوع دستگاه مناسب ترین نوع دستگاه برای تولید جوراب است و بدون هیچ اذیتی می‌توانید با آن جوراب با کیفیت تولید کنید. در نظر داشته باشید که اسم ساده باف شما را نترساند، این دستگاه اسم‌ش ساده باف است و الا می‌تواند هر نوع جورابی با هر طرحی تولید کند. مثلا جوراب‌های عکس زیر را با دستگاه ساده باف تولید کرده‌اند.

 

مزایای استفاده از دستگاه جوراب بافی کامپیوتری

دستگاه جوراب بافی کامپیوتری نسبت به دستگاه های مکانیکی مزایای زیادی دارد. برای مثال سرعت تولید این دستگاه‌ها نسبت به نسخه های مکانیکی بسیار بالاتر است و در نتیجه حاشیه سود بالاتری را تجربه خواهید کرد. از طرفی میتوان برق این دستگاه را از سه فاز به تک فاز تبدیل کرد و همین موضوع سبب می شود که این دستگاه به یک دستگاه خانگی تبدیل شود.

یکی دیگر از مزایای این دستگاه این است که شما می توانید از طریق دستگاه جوراب بافی کامپیوتری طرح های بیشتر و خلاقانه‌تری را تولید کنید و از این طریق سود بسیار زیادی به دست بیاورید.

 

دستگاه های جوراب بافی مکانیکی

تا به اینجا از مزایای دستگاه های جوراب بافی کامپیوتری صحبت کردیم. اما منظور ما این نبوده است که شما به وسیله دستگاه های مکانیکی قادر به تولید جوراب نخواهید بود. بسیاری از تولید کنندگان از دستگاه های جوراب بافی مکانیکی استفاده می کنند. کسانی هم که تازه قصد ورود به این بازار را دارند به دلیل سرمایه کمی که در اختیار دارند از دستگاه های مکانیکی استفاده می کنند.

این نوع دستگاه ها قیمت فوق العاده پایینی دارند. برق مصرفی آن  تک فاز است یعنی شما می توانید از برق خانگی استفاده کنید و کارگاهی در خانه راه اندازی کنید. وزن تقریبی این دستگاه ها حدود 300 کیلو گرم است.

این مدل دستگاه ها باب تولید جوراب با طرح ساده هستند و می توان گفت دستگاه را ساختند تا فقط طرح ساده بزنید.

در این سیستم چون طرح بوسیله توپ طرح بر روی جوراب پیاده میشود شما بشدت محدودیت طرح دارید  و فقط میتوانید همان طرحی را روی جورابتان پیاده کنید که بر روی دستگاه تنظیم شده است و برای اینکه بتوانید طرح را تغییر دهید تا جوراب مختلفی تولید نمایید باید پلاتین ها و طرح نقشه را دوباره بپچینید که اینکار بسیار وقت گیر است و توجیه زمانی و اقتصادی ندارد. میتوان گفت که شما با هر دستگاه مکانیکی میتوانید یک مدل جوراب با یک طرح تولید نمایید مثلا جوراب مردانه با طرح لوزی.  در نهایت اگر بخواهید 4 طرح تولید نمایید باید 4 عدد دستگاه داشته باشید.

 

مزایای دستگاه های جوراب بافی مکانیکی

  • قیمت بسیار پایین
  • کم جا بودن
  • کار کردن با برق خانگی (تک فاز)
  • بر خلاف دستگاه کامپیوتری به پمپ باد نیاز ندارید.

 

معایب دستگاه مکانیکی

  •  محدودیت در طرح زنی
  • قدیمی بودن سیستم بافندگی
  • اعصاب خورد کنی در هنگاه ایراد پیدا کردن
  • ضایعات بیشتر آن نسبت به دستگاه کامپیوتری
  • نیاز به دستگاه سردوز و پسدوز

 

ممنون از همراهی شما…

دیگران مشاهده کردند

سوالات رایج این مطلب

تگ های مرتبط

آیا این مطلب را پسندیدید؟
اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی

دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

70 − = 66

مطالب منتخب سردبیر